20 Temmuz 2013 Cumartesi


MALZEMELER
5 tane yufka
İÇ MALZEMESİ
1 tane büyük boy kuru soğan
2-3 tane patates
150-200gr kıyma
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

SOSU
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
yumurta sarısı(üzerine sürerken sosa eklenecek)

YAPILIŞI
  • Soğanı küp doğrayın sıvıyağ da pembeleşene dek kavurun.İçine kıymayı da ekleyin.
  • Biraz kavrulmaya başlayınca rendelenmiş suyu sıkılmış patatesleri de ekleyin.
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber ekleyip patatesler pişene dek kısık ateşte kavurun..
  • Yufkanın bir tanesini düz bir zemine yayın ve her yerine sostan sürüp 2. yufkayı üzerine yayın.
  • Sostan yufkanın her yerine sürün.
  • Kıymalı harçtan yufkanın bir ucuna koyun yada her yerine de serpebilirsiniz..
  • Kenar kısımlarını az içe katlayıp rulo sarın.
  • Rulo yaparken de sostan yufkanın üst kısımlarına sürün.
  • 4 parmak uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın..
  • Kalan sosa yumurta sarısı kırıp karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
  • Üzerine çörekotu serpin..
  • 1 saat buzdolabında dinlendirip(isteğe bağlı)önceden ısınmış 190-200* fırında pişirin..



Cumartesi, Temmuz 20, 2013 Tuğba Mutfakta

MALZEMELER
5 tane yufka
İÇ MALZEMESİ
1 tane büyük boy kuru soğan
2-3 tane patates
150-200gr kıyma
tuz
karabiber
toz kırmızı biber

SOSU
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
yumurta sarısı(üzerine sürerken sosa eklenecek)

YAPILIŞI
  • Soğanı küp doğrayın sıvıyağ da pembeleşene dek kavurun.İçine kıymayı da ekleyin.
  • Biraz kavrulmaya başlayınca rendelenmiş suyu sıkılmış patatesleri de ekleyin.
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber ekleyip patatesler pişene dek kısık ateşte kavurun..
  • Yufkanın bir tanesini düz bir zemine yayın ve her yerine sostan sürüp 2. yufkayı üzerine yayın.
  • Sostan yufkanın her yerine sürün.
  • Kıymalı harçtan yufkanın bir ucuna koyun yada her yerine de serpebilirsiniz..
  • Kenar kısımlarını az içe katlayıp rulo sarın.
  • Rulo yaparken de sostan yufkanın üst kısımlarına sürün.
  • 4 parmak uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın..
  • Kalan sosa yumurta sarısı kırıp karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
  • Üzerine çörekotu serpin..
  • 1 saat buzdolabında dinlendirip(isteğe bağlı)önceden ısınmış 190-200* fırında pişirin..



 Bu tatlıyı Bandırmadaki yengemiz bundan 7 sene evvel bize geldiklerinde yapıp getirmişti.Bende yeni evliydim çok sık bu tatlıyı yapardım,eşimde bi gün "sen başka tatlı bilmiyomusun hep bu tatlıyı yapıyosun" demişti :)) O kadar lezzetli ki bıktırana kadar yapmışım ve hala da severek  yaparım..
 Ani gelen misafirlerinize de kolaylıkla yapabilirsiniz ;)

MALZEMELER
1 pk. meyveli paykek

MUHALLEBİSİ
4 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
50 gr. margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 pk vanilya

ÜZERİ İÇİN

YAPILIŞI
  • Paykekleri 12 dilime kesin kare borcama dizin yada kupların dibine yerleştirin.
  • Bir tencerede margarini eritin ve unla çok az kavurup sütü ve şekeri ekleyin.Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyin.
  • Paykeklerin üzerine muhallebiyi dökün..
  • Meyveli sosu da paketin üzerinde yazan tarife göre yapıp muhallebinin üzerine yayın..
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın..
Cumartesi, Temmuz 20, 2013 Tuğba Mutfakta
 Bu tatlıyı Bandırmadaki yengemiz bundan 7 sene evvel bize geldiklerinde yapıp getirmişti.Bende yeni evliydim çok sık bu tatlıyı yapardım,eşimde bi gün "sen başka tatlı bilmiyomusun hep bu tatlıyı yapıyosun" demişti :)) O kadar lezzetli ki bıktırana kadar yapmışım ve hala da severek  yaparım..
 Ani gelen misafirlerinize de kolaylıkla yapabilirsiniz ;)

MALZEMELER
1 pk. meyveli paykek

MUHALLEBİSİ
4 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
50 gr. margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik tozşeker
1 pk vanilya

ÜZERİ İÇİN

YAPILIŞI
  • Paykekleri 12 dilime kesin kare borcama dizin yada kupların dibine yerleştirin.
  • Bir tencerede margarini eritin ve unla çok az kavurup sütü ve şekeri ekleyin.Tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatınca vanilyayı ekleyin.
  • Paykeklerin üzerine muhallebiyi dökün..
  • Meyveli sosu da paketin üzerinde yazan tarife göre yapıp muhallebinin üzerine yayın..
  • 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın..
Bu tarif de mutfağa girdikten sonra ne yapabilirimden yola çıkarak oluştu.Lezzeti onaylı bu mezeyi yaparak sofralarınızı ve damağınızı şenlendirebilirsiniz :)
meze


MALZEMELER
4-5 tane kırmızı yağ biberi

SEBZE DOLGUSU
1 tane kabak 
5-6 tane yeşil biber
1 -2 tane orta boy patates
1 tane domates
tuz 

ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz
YAPILIŞI
  • Kırmızı biberleri közleyin ve temizleyin.
  • Bir tavaya sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin.Biraz kavurduktan sonra minik küpler şeklinde doğranmış kabakları ekleyin,küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurun.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve pişen sebzelerin üzerine döküp 2-3 dk. kısık ateşte pişirin,tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın..
  • Yağ biberlerinin uzun kenarına sebze harcından koyup sarın ve uçlarından kürdanla tutturun yada yağbiberleri temizlerken yırtılmadıysa içlerine doldurun..
  • Sarımsaklı yoğurtla süsleyip servis yapın..


Cumartesi, Temmuz 20, 2013 Tuğba Mutfakta
Bu tarif de mutfağa girdikten sonra ne yapabilirimden yola çıkarak oluştu.Lezzeti onaylı bu mezeyi yaparak sofralarınızı ve damağınızı şenlendirebilirsiniz :)
meze


MALZEMELER
4-5 tane kırmızı yağ biberi

SEBZE DOLGUSU
1 tane kabak 
5-6 tane yeşil biber
1 -2 tane orta boy patates
1 tane domates
tuz 

ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz
YAPILIŞI
  • Kırmızı biberleri közleyin ve temizleyin.
  • Bir tavaya sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin.Biraz kavurduktan sonra minik küpler şeklinde doğranmış kabakları ekleyin,küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurun.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve pişen sebzelerin üzerine döküp 2-3 dk. kısık ateşte pişirin,tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın..
  • Yağ biberlerinin uzun kenarına sebze harcından koyup sarın ve uçlarından kürdanla tutturun yada yağbiberleri temizlerken yırtılmadıysa içlerine doldurun..
  • Sarımsaklı yoğurtla süsleyip servis yapın..








MENÜ
Düğün çorbası
Fırında kuzu etli patlıcan
Pilav
Mevsim salatası




Cumartesi, Temmuz 20, 2013 Tuğba Mutfakta






MENÜ
Düğün çorbası
Fırında kuzu etli patlıcan
Pilav
Mevsim salatası