9 Ağustos 2012 Perşembe

Krem karamel normalde yumurta,süt ve şeker ile yapılır ve fırında pişer,benim yaptığım ise çakma krem karamel ama lezzeti çok orjinal :))

MALZEMELER
1 litre süt
 1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 kutu krema

ÜZERİNE 
hazır karamel sosu 
yada 1 su bardağı toz şeker 
YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt,yumurta,şeker,un ve nişastayı tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
  • Not:Kaynamaya başladığında çok sulu olduysa bir çay bardağının içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı su koyun ve karıştırın.Muhallebiyi karıştıra karıştıra azar azar içine ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca içine kremayı katın ve ocağın altını kapatın.
  • 1-2 dk.mikserleyin ve su ile çalkalanmış kaselere muhallebiyi paylaştırın..Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis tabağına ters çevirin ve üzerine karamel sosu sıkıp servis yapın.
  • Eğer karameli kendiniz yapacaksanız 1 su bardağı şekeri ocakta eritin ve kaselerin dibine paylaştırın ve üzerine muhallebileri paylaştırın..
Perşembe, Ağustos 09, 2012 Tuğba Mutfakta
Krem karamel normalde yumurta,süt ve şeker ile yapılır ve fırında pişer,benim yaptığım ise çakma krem karamel ama lezzeti çok orjinal :))

MALZEMELER
1 litre süt
 1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 kutu krema

ÜZERİNE 
hazır karamel sosu 
yada 1 su bardağı toz şeker 
YAPILIŞI
  • Bir tencerede süt,yumurta,şeker,un ve nişastayı tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak pişirin..
  • Not:Kaynamaya başladığında çok sulu olduysa bir çay bardağının içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta ve yarım çay bardağı su koyun ve karıştırın.Muhallebiyi karıştıra karıştıra azar azar içine ekleyin.
  • Kaynamaya başlayınca içine kremayı katın ve ocağın altını kapatın.
  • 1-2 dk.mikserleyin ve su ile çalkalanmış kaselere muhallebiyi paylaştırın..Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis tabağına ters çevirin ve üzerine karamel sosu sıkıp servis yapın.
  • Eğer karameli kendiniz yapacaksanız 1 su bardağı şekeri ocakta eritin ve kaselerin dibine paylaştırın ve üzerine muhallebileri paylaştırın..



MALZEMELER
BEĞENDİSİ
2tane tophane patlıcanı yada 4 tane kemer patlıcan 
2 yemek kaşığı un
1/2 kutu krema(isteğe bağlı)
süt
tuz
kaşar peyniri rendesi 

750 gr kuzu kuşbaşı
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
tuz
1 çimdik kekik
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI
  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş etleri ısınmış tencereye koyun ve harlı ateşte sıvıyağ ve tereyağda kavurun..
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip soğanlar pembeleşene dk kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun..
  • İçine az sıcak su ve sirkeyi ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Beğendisi  için:Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
  • Kabuklarını soyup küçük küçük kıyın.
  • Geniş bir tavada sıvıyağ ve az tereyağ da unu az çevirin ve içine patlıcanları ekleyin.
  • Sütü yavaşça ekleyin,bir elinizle sürekli karıştırın ve kıvamını bulana dek yaklaşık 2 su bardağı kadar  sütü ekleyin.
  • Kıvamı sulu olmamalı.
  • İçine kremayı da katıp karıştırın.Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine kaşar peyniri rendeleyin.
  • Servis yapacağınız tabağa önce beğendiyi üzerine de et soteden koyup servis yapın..
  • Yada benim yaptığım gibi geniş bir fırın tepsisinin altına patlıcan beğendiyi yayıp üzerine et soteyi koyup masada servis yapın..


Perşembe, Ağustos 09, 2012 Tuğba Mutfakta



MALZEMELER
BEĞENDİSİ
2tane tophane patlıcanı yada 4 tane kemer patlıcan 
2 yemek kaşığı un
1/2 kutu krema(isteğe bağlı)
süt
tuz
kaşar peyniri rendesi 

750 gr kuzu kuşbaşı
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
tuz
1 çimdik kekik
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI
  • Yıkanmış ve suyu süzülmüş etleri ısınmış tencereye koyun ve harlı ateşte sıvıyağ ve tereyağda kavurun..
  • Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip soğanlar pembeleşene dk kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun..
  • İçine az sıcak su ve sirkeyi ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Beğendisi  için:Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
  • Kabuklarını soyup küçük küçük kıyın.
  • Geniş bir tavada sıvıyağ ve az tereyağ da unu az çevirin ve içine patlıcanları ekleyin.
  • Sütü yavaşça ekleyin,bir elinizle sürekli karıştırın ve kıvamını bulana dek yaklaşık 2 su bardağı kadar  sütü ekleyin.
  • Kıvamı sulu olmamalı.
  • İçine kremayı da katıp karıştırın.Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine kaşar peyniri rendeleyin.
  • Servis yapacağınız tabağa önce beğendiyi üzerine de et soteden koyup servis yapın..
  • Yada benim yaptığım gibi geniş bir fırın tepsisinin altına patlıcan beğendiyi yayıp üzerine et soteyi koyup masada servis yapın..


Kendi tarifim olan bu salatayı misafirlerim çok sevdi sizlerde denemek isterseniz buyrun tarifi ;
garnitürlü patates salatası
MALZEMELER
4-5 tane orta boy patates
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
tuz
 1/2çay kaşığı karabiber
1/2 kavanoz garnitür
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezin.
  • Ilınınca içine yoğurt,mayonez,sarımsak,tuz,karabiber ve sıvıyağ ilave edip yoğurun..
  • Garnitürü de ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra küçük silikon kalıpların içine koyun.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip tabağa ters çevirip servis yapın..
Perşembe, Ağustos 09, 2012 Tuğba Mutfakta
Kendi tarifim olan bu salatayı misafirlerim çok sevdi sizlerde denemek isterseniz buyrun tarifi ;
garnitürlü patates salatası
MALZEMELER
4-5 tane orta boy patates
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
tuz
 1/2çay kaşığı karabiber
1/2 kavanoz garnitür
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezin.
  • Ilınınca içine yoğurt,mayonez,sarımsak,tuz,karabiber ve sıvıyağ ilave edip yoğurun..
  • Garnitürü de ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra küçük silikon kalıpların içine koyun.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip tabağa ters çevirip servis yapın..
Bu tarifi Cahide jibekte gördüm,denedim ve çok beğendim..
MALZEMELER
1,5 su bardağı ince bulgur(esmerde olabilir)
1,5 su bardağı kadar sıcak su
5-6 tane taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
1tatlı kaşığı sumak
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
zeytinyağ

YAPILIŞI
  • Bulguru sıcak suda salça,baharatlar ile beraber ıslatın.
  • Kabarınca biraz yoğurun..Limon,nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edip biraz daha yoğurun.
  • Taze sağan,maydanozu ince kıyın ve içine ekleyin..
  • İsterseniz elinizle sıkıp şekil verin..
Perşembe, Ağustos 09, 2012 Tuğba Mutfakta
Bu tarifi Cahide jibekte gördüm,denedim ve çok beğendim..
MALZEMELER
1,5 su bardağı ince bulgur(esmerde olabilir)
1,5 su bardağı kadar sıcak su
5-6 tane taze soğan
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
1tatlı kaşığı sumak
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
zeytinyağ

YAPILIŞI
  • Bulguru sıcak suda salça,baharatlar ile beraber ıslatın.
  • Kabarınca biraz yoğurun..Limon,nar ekşisi ve zeytinyağı ilave edip biraz daha yoğurun.
  • Taze sağan,maydanozu ince kıyın ve içine ekleyin..
  • İsterseniz elinizle sıkıp şekil verin..