22 Kasım 2011 Salı


 MALZEMELER
1,5 çay bardağı su
25gr margarin
1tutam tuz
1,5çay bardağı un
2yemek kaşığı buğday nişastası
3yumurta
 1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay bardağı beyaz peynir rendesi

İÇ DOLGU
2kutu labne
4-5dal dereotu
1çay kaşığı pulbiber

YAPILIŞI

  • Su,margarin,tuzu tencerede kaynatın.
  • Un ve nişastayı bir kasede karıştırıp tencereye ekleyin ve hamur haline gelene dek 1dk.pişirin.soğumaya bırakın.
  • Hamurun üzerine 3 yumurtayı birer birer kırıp mikser ile 3 dk.çırpın.
  • Hamur kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  • Beyaz peynir rendesini de ekleyip 1dk.daha çırpın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı alıp koyun.180*fırında 20-25 dk.pişirin.
  • Labne peynirini derin bir kaba alıp mikserin düşük devrinde çırpın.
  • Üzerine ince doğranmış dereotu ve pulbiber ekleyip kaşık ile karıştırın ve soğuyan topların içine sürün.


Salı, Kasım 22, 2011 Tuğba Mutfakta

 MALZEMELER
1,5 çay bardağı su
25gr margarin
1tutam tuz
1,5çay bardağı un
2yemek kaşığı buğday nişastası
3yumurta
 1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay bardağı beyaz peynir rendesi

İÇ DOLGU
2kutu labne
4-5dal dereotu
1çay kaşığı pulbiber

YAPILIŞI

  • Su,margarin,tuzu tencerede kaynatın.
  • Un ve nişastayı bir kasede karıştırıp tencereye ekleyin ve hamur haline gelene dek 1dk.pişirin.soğumaya bırakın.
  • Hamurun üzerine 3 yumurtayı birer birer kırıp mikser ile 3 dk.çırpın.
  • Hamur kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
  • Beyaz peynir rendesini de ekleyip 1dk.daha çırpın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı alıp koyun.180*fırında 20-25 dk.pişirin.
  • Labne peynirini derin bir kaba alıp mikserin düşük devrinde çırpın.
  • Üzerine ince doğranmış dereotu ve pulbiber ekleyip kaşık ile karıştırın ve soğuyan topların içine sürün.


meze



  • Kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölün ve böldüğünüz kısım aşağı gelecek şekilde ince ince kıyın.
  • Biraz ovun.Bir kaseye yoğurt,1-2yemek kaşığı mayonez(kırmızı lahananın büyüklüğüne göre değişir),1 diş rende sarmısak ve tuzu güzelce karıştırın.
  • Not:Yoğurtla kırmızı lahana dengeli olmalı.
  • Ovduğumuz kırmızı lahanayı yoğurtlu karışımın bulunduğu kaseye katıp karıştıralım ve servis tabağına alın..Afiyet olsun :)
Salı, Kasım 22, 2011 Tuğba Mutfakta
meze



  • Kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölün ve böldüğünüz kısım aşağı gelecek şekilde ince ince kıyın.
  • Biraz ovun.Bir kaseye yoğurt,1-2yemek kaşığı mayonez(kırmızı lahananın büyüklüğüne göre değişir),1 diş rende sarmısak ve tuzu güzelce karıştırın.
  • Not:Yoğurtla kırmızı lahana dengeli olmalı.
  • Ovduğumuz kırmızı lahanayı yoğurtlu karışımın bulunduğu kaseye katıp karıştıralım ve servis tabağına alın..Afiyet olsun :)