1,5 çay bardağı su
25gr margarin
1tutam tuz
1,5çay bardağı un
2yemek kaşığı buğday nişastası
3yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1çay bardağı beyaz peynir rendesi
İÇ DOLGU
2kutu labne
4-5dal dereotu
1çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
- Su,margarin,tuzu tencerede kaynatın.
- Un ve nişastayı bir kasede karıştırıp tencereye ekleyin ve hamur haline gelene dek 1dk.pişirin.soğumaya bırakın.
- Hamurun üzerine 3 yumurtayı birer birer kırıp mikser ile 3 dk.çırpın.
- Hamur kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
- Beyaz peynir rendesini de ekleyip 1dk.daha çırpın.
- Yağlanmış fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı alıp koyun.180*fırında 20-25 dk.pişirin.
- Labne peynirini derin bir kaba alıp mikserin düşük devrinde çırpın.
- Üzerine ince doğranmış dereotu ve pulbiber ekleyip kaşık ile karıştırın ve soğuyan topların içine sürün.
Categories: HAMUR İŞLERİ, tuzlular
0 yorum:
Yorum Gönder