16 Mart 2012 Cuma
MALZEMELER
2 yumurta(1'inin akı içine sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı margarin
1yemek kaşığı sirke
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
alabildiğine un
tuz
kabartma tozu
İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurta,margarin,sirke,sıvıyağ ve suyu elle karıştırın.
- Un, kabartma ve tuz ilave edip yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ettikten sonra parçalar koparıp arasına peynir koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 160-170*fırında pişirin..
- NOT:Misafiriniz kalabalık gelecekse 2 ölçüden yapabilirsiniz..
Cuma, Mart 16, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2 yumurta(1'inin akı içine sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı margarin
1yemek kaşığı sirke
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
alabildiğine un
tuz
kabartma tozu
İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru
YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurta,margarin,sirke,sıvıyağ ve suyu elle karıştırın.
- Un, kabartma ve tuz ilave edip yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ettikten sonra parçalar koparıp arasına peynir koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 160-170*fırında pişirin..
- NOT:Misafiriniz kalabalık gelecekse 2 ölçüden yapabilirsiniz..
MALZEMELER
2-3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek küp küp doğrayın.
- Tencerede soğanları tereyağ ve çok az sıvıyağda biraz kavurun.
- Un katıp 2-3 dk.kısık ateşte karıştırın.
- Suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dk pişirin.
- Tel süzgeçten başka bir kaba geçirin.Tuzot,bulyon ekleyip tekar ocağa alın.
- Sütle çırpılmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirip çorbaya katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Not:Kaşar peynir rendesi ile servis yapabilirsiniz.
Cuma, Mart 16, 2012
Tuğba Mutfakta
MALZEMELER
2-3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek küp küp doğrayın.
- Tencerede soğanları tereyağ ve çok az sıvıyağda biraz kavurun.
- Un katıp 2-3 dk.kısık ateşte karıştırın.
- Suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dk pişirin.
- Tel süzgeçten başka bir kaba geçirin.Tuzot,bulyon ekleyip tekar ocağa alın.
- Sütle çırpılmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirip çorbaya katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Not:Kaşar peynir rendesi ile servis yapabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)