MALZEMELER
2-3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek küp küp doğrayın.
- Tencerede soğanları tereyağ ve çok az sıvıyağda biraz kavurun.
- Un katıp 2-3 dk.kısık ateşte karıştırın.
- Suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dk pişirin.
- Tel süzgeçten başka bir kaba geçirin.Tuzot,bulyon ekleyip tekar ocağa alın.
- Sütle çırpılmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirip çorbaya katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Not:Kaşar peynir rendesi ile servis yapabilirsiniz.
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder