16 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 16, 2012 No comments
çorba

MALZEMELER
2-3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)

YAPILIŞI
  • Soğanları ayıklayıp ortadan ikiye keserek küp küp doğrayın.
  • Tencerede soğanları tereyağ ve çok az sıvıyağda biraz kavurun.
  • Un katıp 2-3 dk.kısık ateşte karıştırın.
  • Suyunu ilave edip karıştırarak kaynatın.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dk pişirin.
  • Tel süzgeçten başka bir kaba geçirin.Tuzot,bulyon ekleyip tekar ocağa alın.
  • Sütle çırpılmış yumurta sarısını tel süzgeçten geçirip çorbaya katarak bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Not:Kaşar peynir rendesi ile servis yapabilirsiniz.


Categories:

0 yorum: