29 Mart 2012 Perşembe

sütlü tatlı
MALZEMELER
1 litre süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 pk.kakao
1yumurta
50 gr margarin
1su bardağı toz şeker
vanilya
YAPILIŞI
  • Tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Göz göz olmaya başlayınca altını kapatıyoruz.
  • Kaymak tutmasın diye arada karıştırıyoruz.Ilınınca vanilya ekleyip 5-10 dk.aynı yöne doğru mikserliyoruz.
  • Kaselere paylaştırıyoruz..
Perşembe, Mart 29, 2012 Tuğba Mutfakta
sütlü tatlı
MALZEMELER
1 litre süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 pk.kakao
1yumurta
50 gr margarin
1su bardağı toz şeker
vanilya
YAPILIŞI
  • Tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Göz göz olmaya başlayınca altını kapatıyoruz.
  • Kaymak tutmasın diye arada karıştırıyoruz.Ilınınca vanilya ekleyip 5-10 dk.aynı yöne doğru mikserliyoruz.
  • Kaselere paylaştırıyoruz..
özel soslu

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1yemek kaşığı salça
1tutam erişte
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1tatlı kaşığı un
tuz

SOSU
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI


  • Yeşil mercimeği kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  • Düdüklü tencereye zeytinyağ koyup küp doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz.Salçayı da ekliyoruz ve biraz daha kavurup unu ekleyip yeşil mercimeği koyup karıştırıyoruz.
  • Üzerine çok az çıkacak kadar su koyup tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya başlayınca 20-25dk.pişiriyoruz.
  • Sarımsağı rendeliyoruz ve sirke ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tabağa aldığımız yeşil mercimeğe 1 çay kaşığı kadar bu sostan ekliyoruz.
Perşembe, Mart 29, 2012 Tuğba Mutfakta
özel soslu

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1yemek kaşığı salça
1tutam erişte
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1tatlı kaşığı un
tuz

SOSU
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI


  • Yeşil mercimeği kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  • Düdüklü tencereye zeytinyağ koyup küp doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz.Salçayı da ekliyoruz ve biraz daha kavurup unu ekleyip yeşil mercimeği koyup karıştırıyoruz.
  • Üzerine çok az çıkacak kadar su koyup tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya başlayınca 20-25dk.pişiriyoruz.
  • Sarımsağı rendeliyoruz ve sirke ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tabağa aldığımız yeşil mercimeğe 1 çay kaşığı kadar bu sostan ekliyoruz.
naneli

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Pilavlık bulguru yıkayıp soğuk suya koyalım.
  • Tencerede minik doğranmış kuru soğanı kavuralım.Tereyağ ekleyip salçasını ekleyip biraz daha kavurup suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyip karıştıralım.
  • Tuz ve nanesini ekleyip üzerine çok az çıkacak kadar soğuk su ekleyip kapağını kapatalım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
Perşembe, Mart 29, 2012 Tuğba Mutfakta
naneli

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Pilavlık bulguru yıkayıp soğuk suya koyalım.
  • Tencerede minik doğranmış kuru soğanı kavuralım.Tereyağ ekleyip salçasını ekleyip biraz daha kavurup suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyip karıştıralım.
  • Tuz ve nanesini ekleyip üzerine çok az çıkacak kadar soğuk su ekleyip kapağını kapatalım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.