29 Mart 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mart 29, 2012 2 comments
özel soslu

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1yemek kaşığı salça
1tutam erişte
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1tatlı kaşığı un
tuz

SOSU
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI


  • Yeşil mercimeği kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
  • Düdüklü tencereye zeytinyağ koyup küp doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz.Salçayı da ekliyoruz ve biraz daha kavurup unu ekleyip yeşil mercimeği koyup karıştırıyoruz.
  • Üzerine çok az çıkacak kadar su koyup tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya başlayınca 20-25dk.pişiriyoruz.
  • Sarımsağı rendeliyoruz ve sirke ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tabağa aldığımız yeşil mercimeğe 1 çay kaşığı kadar bu sostan ekliyoruz.
Categories:

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

sossuz yaparım hep böylede deneyeyim ellerine sağlık canım nefis olmuş

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Bu sosla hem daha sağlıklı ve lezzetli oluyor bence:)