MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1yemek kaşığı salça
1tutam erişte
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet orta boy kuru soğan
1tatlı kaşığı un
tuz
SOSU
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
YAPILIŞI
- Yeşil mercimeği kaynar suda 3-4 dk haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz.
- Düdüklü tencereye zeytinyağ koyup küp doğranmış kuru soğanı kavuruyoruz.Salçayı da ekliyoruz ve biraz daha kavurup unu ekleyip yeşil mercimeği koyup karıştırıyoruz.
- Üzerine çok az çıkacak kadar su koyup tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya başlayınca 20-25dk.pişiriyoruz.
- Sarımsağı rendeliyoruz ve sirke ekleyip karıştırıyoruz.
- Tabağa aldığımız yeşil mercimeğe 1 çay kaşığı kadar bu sostan ekliyoruz.
Categories: Ana yemek
2 yorum:
sossuz yaparım hep böylede deneyeyim ellerine sağlık canım nefis olmuş
Bu sosla hem daha sağlıklı ve lezzetli oluyor bence:)
Yorum Gönder