Çiğ köfte satın alırken yanında bir sürü lavaş verirler ya kalanları nasıl değerlendireceğimizi şaşırırız.Benimde buzdolabımda bi kaç gündür lavaşlarım vardı.Bende bu şekilde değerlendirmek istedim..Harika bir lezzet oldu..Mutlaka deneyin ;)
MALZEMELER
4 tane lavaş
KÖFTESİ İÇİN
kıyma
1 tane kuru soğan
1 yumurta
ekmek içi
karabiber
kimyon
tuz
1 çay kaşığı ucuyla karbonat
SOSU İÇİN
salça
tereyağ
su
ÜZERİNE
Süzme yoğurt
sarımsak
tereyağ
YAPILIŞI
- Köfte için:Kıyma,rende soğan,yumurta,az ekmek içi,karabiber,tuz,kimyon,karbonat(üzerine 1-2 damla limon sıkın) ekleyip iyice yoğurun ve buzdolabında biraz dinlendirin..
- Köfteyi bıçak kebabı yapar gibi ister bıçak yardımıyla isterseniz elinizle 2 tane uzun köfte yapıp kızartın..
- Bir tavada 1 tatlı kaşığı kadar tereyağını eritip 2 yemek kaşığı kadar salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup 4-5 yemek kaşığı kadar suyla seyreltin..(çok sulu olmasın)Tuzunu ekleyin..
- Lavaşı tezgaha alın.Salçalı sostan her yerine sürün.Üzerine ikinci lavaşı koyun ve onuda salçalı sosla ıslatın.
- Kızarttığınız köfteleri lavaşın geniş kısmının ucunakoyup rulo sarın..
- İki parmak kalınlığında kesip fırın tepsisne dizin..
- Diğer lavaşı da aynı şekilde hazırlayın..
- Üzerine kalan salçalı sostan sürün ve önceden ısınmış 180* fırında 7-8 dk. bekletin..
- Servis tabağına alıp üzerine az tereyağ gezdirin..
- Süzme yoğurt ve sarımsağı karıştırıp üzerine dökün..
- Biraz daha tereyağ gezdirip sıcak servis yapın..