3 Mayıs 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mayıs 03, 2012 10 comments

MALZEMELER
5 tane yemeklik kabak
150-200gr kıyma
1tane orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
karabiber
bir çimdik kekik
sıvıyağ

BEŞAMEL SOSU
1,5 su bardağı süt
1yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİNE
kaşar peyniri

SOSU
1 yemek kaşığı salça
1sıvıyağ
1-2 su bardağı su






YAPILIŞI
  • Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye keselim.İçlerini bıçak yada kaşık ile oyalım.
  • Tavaya sıvıyağ koyup kabakları arkalı önlü kızartalım ve fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Başka bir tavada ince ince doğranmış kurusoğanı pembeleşene dek kavuralım,bıçakla ezip doğradığımız sarımsakları ekleyelim biraz karıştırıp kıymayı ekleyelim.
  • Kıymayı karıştıra karıştıra kavuralım.Bu arada istersek biraz tereyağ ekleyelim.Salçayı ekleyip 1-2 dk.kavurduktan sonra tuz,karabiber,kekik ekleyip biraz sıcak su ekleyip 1-2 dk.kısık ateşte pişirelim.
  • Pişen kıymalı içi kabakların içine paylaştıralım.
  • Kıymayı kavurduğumuz tencerenin içine salça ve sıvıyağ ekleyip kavuralım ve  1,5-2 su bardağı su,tuz ekleyip sos hazırlayalım.
  • Kaynayınca tepsinin dibine dökelim.
  • Beşamel sosu için:Süt ,un,tuz,karıştıra karıştıra pişirip margarini ekleyelim.
  • Kıymalı harcın üzerine döküp üzerlerine ister dilim kaşar isterseniz de rende kaşar peyniri koyup kabaklar pişene dek 165*fırında pişirelim..


Categories:

10 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

beşamel soslu lezzetlre bayılıyorum,hele birde böyle şık olunca bende yaparım sık sık,eline sağlık..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim..Bende çok severim beşamel sosla yapılan yemekleri,lezzetine lezzet katıyor:)

ÖZLEMCE dedi ki...

ben geldim sana ,senide beklerim bana :))

Anne Mutfak Perisi dedi ki...

merhaba,
sayfamda çok yönlü blog ödülünüz var alırmısınız.
http://annemutfakperisi.blogspot.com/

Tuğba Mutfakta dedi ki...

tabiki alırım ama nasıl?

Tuğba Mutfakta dedi ki...

tabiki alırım ama nasıl?

Her Telden dedi ki...

Merhaba Tuğba hanım. Hiç beşamel sosu kullanmadım tadı nasıl olur hiç bir fikrim yok :D bu tarifi aynı şekilde patlıcan içinde kullanabilirmiyiz acaba ?

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Beşamel sosu yemeklerin lezzetini arttırır,sevmediğiniz sebzeleri bile sevebilirsiniz bence deneyin..
Bu tarifi patlıcanda da kullanabilirsiniz tabiki çok da lezzetli oluyor :)

chef leziz dedi ki...

ellerinize sağlık çok nefis görünüyor...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

çok teşekkürler :)