MALZEMELER
2-3 tane yemeklik kabak
2yumurta
1 küçük havuç
1dal taze soğan
1/2 çay kaşığı kuru nane
tuz
un
YAPILIŞI
- Kabakları,kabuklarını soyup karıştırma kabına doğrayıp blendarlayın.
- Yumurtaları kırıp,yaklaşık 4-5 yemek kaşığı un ilave edip mikserle yada tel çırpıcıyla karıştırın.
- Un kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olmalı.
- Rendenin ince kısmından rendelenmiş havuç,ince doğranmış dereotu,nane,tuz ekleyip karıştırın.
- İster krep tavasında isterseniz de geniş bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtın.
- Sıvıyağ ekleyin (tavanın dibi yağlı olmalı ama çok da fazla yağ koymayın)
- Yağı azaldıkça azar azar ilave edebilirsiniz.
- Birer yemek kaşığı kadar karışımdan aralarında boşluk bırakacak şekilde tavaya dökün.
- Spatula yardımıyla tersini de kızartın ve servis tabağına alın
Categories: Ara sıcak
0 yorum:
Yorum Gönder