4 Mayıs 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mayıs 04, 2012 No comments


MALZEMELER
2-3 tane yemeklik kabak
2yumurta
1 küçük havuç
1dal taze soğan
1/2 çay kaşığı kuru nane
tuz
un



YAPILIŞI
  • Kabakları,kabuklarını soyup karıştırma kabına doğrayıp blendarlayın.
  • Yumurtaları kırıp,yaklaşık 4-5 yemek kaşığı un ilave edip mikserle yada tel çırpıcıyla karıştırın.
  • Un kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olmalı.
  • Rendenin ince kısmından rendelenmiş havuç,ince doğranmış dereotu,nane,tuz ekleyip karıştırın.
  • İster krep tavasında isterseniz de geniş bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtın.
  • Sıvıyağ ekleyin (tavanın dibi yağlı olmalı ama çok da fazla yağ koymayın)
  • Yağı azaldıkça azar azar ilave edebilirsiniz.
  • Birer yemek kaşığı kadar karışımdan aralarında boşluk bırakacak şekilde tavaya dökün.
  • Spatula yardımıyla tersini de kızartın ve servis tabağına alın
Categories:

0 yorum: