MALZEMELER
5 tane yemeklik kabak
150-200gr kıyma
1tane orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
karabiber
bir çimdik kekik
sıvıyağ
BEŞAMEL SOSU
1,5 su bardağı süt
1yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz
ÜZERİNE
kaşar peyniri
SOSU
1 yemek kaşığı salça
1sıvıyağ
1-2 su bardağı su
YAPILIŞI
- Kabakların kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye keselim.İçlerini bıçak yada kaşık ile oyalım.
- Tavaya sıvıyağ koyup kabakları arkalı önlü kızartalım ve fazla yağı çekmesi için havlu kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Başka bir tavada ince ince doğranmış kurusoğanı pembeleşene dek kavuralım,bıçakla ezip doğradığımız sarımsakları ekleyelim biraz karıştırıp kıymayı ekleyelim.
- Kıymayı karıştıra karıştıra kavuralım.Bu arada istersek biraz tereyağ ekleyelim.Salçayı ekleyip 1-2 dk.kavurduktan sonra tuz,karabiber,kekik ekleyip biraz sıcak su ekleyip 1-2 dk.kısık ateşte pişirelim.
- Pişen kıymalı içi kabakların içine paylaştıralım.
- Kıymayı kavurduğumuz tencerenin içine salça ve sıvıyağ ekleyip kavuralım ve 1,5-2 su bardağı su,tuz ekleyip sos hazırlayalım.
- Kaynayınca tepsinin dibine dökelim.
- Beşamel sosu için:Süt ,un,tuz,karıştıra karıştıra pişirip margarini ekleyelim.
- Kıymalı harcın üzerine döküp üzerlerine ister dilim kaşar isterseniz de rende kaşar peyniri koyup kabaklar pişene dek 165*fırında pişirelim..
Categories: Ana yemek
10 yorum:
beşamel soslu lezzetlre bayılıyorum,hele birde böyle şık olunca bende yaparım sık sık,eline sağlık..
Teşekkür ederim..Bende çok severim beşamel sosla yapılan yemekleri,lezzetine lezzet katıyor:)
ben geldim sana ,senide beklerim bana :))
merhaba,
sayfamda çok yönlü blog ödülünüz var alırmısınız.
http://annemutfakperisi.blogspot.com/
tabiki alırım ama nasıl?
tabiki alırım ama nasıl?
Merhaba Tuğba hanım. Hiç beşamel sosu kullanmadım tadı nasıl olur hiç bir fikrim yok :D bu tarifi aynı şekilde patlıcan içinde kullanabilirmiyiz acaba ?
Beşamel sosu yemeklerin lezzetini arttırır,sevmediğiniz sebzeleri bile sevebilirsiniz bence deneyin..
Bu tarifi patlıcanda da kullanabilirsiniz tabiki çok da lezzetli oluyor :)
ellerinize sağlık çok nefis görünüyor...
çok teşekkürler :)
Yorum Gönder