20 Temmuz 2013 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Temmuz 20, 2013 No comments
Bu tarif de mutfağa girdikten sonra ne yapabilirimden yola çıkarak oluştu.Lezzeti onaylı bu mezeyi yaparak sofralarınızı ve damağınızı şenlendirebilirsiniz :)
meze


MALZEMELER
4-5 tane kırmızı yağ biberi

SEBZE DOLGUSU
1 tane kabak 
5-6 tane yeşil biber
1 -2 tane orta boy patates
1 tane domates
tuz 

ÜZERİ İÇİN
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz
YAPILIŞI
  • Kırmızı biberleri közleyin ve temizleyin.
  • Bir tavaya sıvıyağ koyup minik küp şeklinde doğranmış patatesleri ekleyin.Biraz kavurduktan sonra minik küpler şeklinde doğranmış kabakları ekleyin,küçük doğranmış biberleri de ekleyip kavurun.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın ve pişen sebzelerin üzerine döküp 2-3 dk. kısık ateşte pişirin,tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın..
  • Yağ biberlerinin uzun kenarına sebze harcından koyup sarın ve uçlarından kürdanla tutturun yada yağbiberleri temizlerken yırtılmadıysa içlerine doldurun..
  • Sarımsaklı yoğurtla süsleyip servis yapın..


Categories:

0 yorum: