14 Aralık 2013 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Aralık 14, 2013 No comments
 Annemin yaptığı bu lezzetli keki tamda portakal mevsimindeyken sevdiklerinize yapmanızı tavsiye ederim ;)

KEK MALZEMELERİ
2 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1/2 su bradağı sıvıyağ 
1/2 su bardağı su
limon ve portakal kabuğu rendesi
1 pk. vanilya
1pk. kabartma tozu

PORTAKAL SOSU İÇİN
1 su bardağı fanta(gazlı içecek) yada portakal suyu
1 yemek kaşığı nişasta
2yemek kaşığı şeker
portakal kabuğu rendesi

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
portakal dilimleri

YAPILIŞI
  • Keki için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin..
  • Un,kabartma tozu,vanilya,portakal ve limon kabuğu rendesi ekleyip mikserin düşük ayarında az daha çırpın ve küçük kağıt yada silikon kalıplara paylaştırıp önceden ısınmış 170* fırında pişirin..
  • Portakal sosu için:Tüm malzemeleri küçük bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriniz..
  • Fırından çıkan kek oda ısısına gelince üzerine portakal sosundan dökün ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın..


Categories:

0 yorum: