KEKİ:
2yumurta
1su bardağından 2parmak eksik şeker
1büyük çay bardağı süt
1büyük çay bardağı sıvıyağ
1büyük çay bardağı maden suyu
2,5büyük çay bardağı un
1pkvanilya
1/2pk kabartma tozu
1portakal kabuğu rendesi
KREMASI
1pk hazır kakaolu pasta kreması
Süt(pasta kreması için)
1pk krema
2pk bitter
YAPILIŞI
- Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın.
- Aklarını kar haline getirin(1damla bile yumurta sarısı karışmamalı)
- Yumurta sarısı,şeker ve sütü iyice mikserleyip sıvıyağı,maden suyunu ekleyin
- . Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyip kısa süre mikserleyin, akları ve portakal kabuğu rendesini ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökün.
- Önceden ısınmış160*fırında pişirin ve ılınca ters çevirin.
- Şekerli sütle fırça yardımıyla keki nemlendirin
- Pasta kremasını üzerinde yazan süt oranından bir miktar azaltıp mikserleyin .
- Kremayı bir tencerede ısıtıp bitter çikolatayı ekleyip karıştırın ve pasta kremasının içine karıştırıp mikserleyin..
- Kekinizin ortasındaki çukura kremayı yayıp bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın✔️✔️
2 yorum:
Ne kadar güzel görünüyor elinize. Saglıkk
ÇOK TEŞEKKÜRLERR :) SEVGİLER..
Yorum Gönder