11 Kasım 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Kasım 11, 2014 No comments

rulo pasta


3yumurta
 1 su bardağından 2parmak eksik şeker
 Yarım su bardağından 1parmak fazla un 
1çay kaşığı vanilya aroması yada 1pk vanilya 
İÇ KREMASI 
1kuru krema 
Yarım su bardağı şeker 
2-3yemek kaşığı süttozu
 Frambuaz reçel 
  • Bir tencereye su koyun ve üzerine suya deymeyecek şekilde cam bir kase koyun.
  • Yumurta ve şekeri bu kaseye koyun ve bir çimdik tuz koyup tamamen koyulaşıncaya kadar ‼️iyice çırpın.Vanilya ve unu ekleyip karıştırın. 
  • Dikdörtgen bir borcam yada o büyüklükte bir tepsiye Yağlı kağıt koyup karışımı yayın.
  • Önceden ısınmış 160* fırında 10-15dakika pişirin. 
  • 1kutu kremayı bir kapta çırpın ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Süttozunu ve vanilya da ekleyip iyice çırpın(krem şanti kıvamında olmalı,süt tozunu ona göre ayarlayın)
  • Buzdolabında dinlendirin. 🌸
  • Başka bir tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine şeker serpin. 
  • Pandispanyayı bu yağlı kağıdın üzerine ters kapatın. 🌸
  • Ilınınca yavaşca yağlı kağıdı üzerinden alın. 
  • Süt ile keki nemlendirip kremayı her yerine yayın ve frambuaz reçelini de kremanın üzerine sürün. 
  • Yavaşca rulo sarıp tercihen buzdolabında bir gece dinlendirin.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın✔️✔️

    Categories: ,

    0 yorum: