3yumurta
1 su bardağından 2parmak eksik şeker
Yarım su bardağından 1parmak fazla un
1çay kaşığı vanilya aroması yada 1pk vanilya
İÇ KREMASI
1kuru krema
Yarım su bardağı şeker
2-3yemek kaşığı süttozu
Frambuaz reçel
Bir tencereye su koyun ve üzerine suya deymeyecek şekilde cam bir kase koyun.
Yumurta ve şekeri bu kaseye koyun ve bir çimdik tuz koyup tamamen koyulaşıncaya kadar ‼️iyice çırpın.Vanilya ve unu ekleyip karıştırın.
Dikdörtgen bir borcam yada o büyüklükte bir tepsiye Yağlı kağıt koyup karışımı yayın.
Önceden ısınmış 160* fırında 10-15dakika pişirin.
1kutu kremayı bir kapta çırpın ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Süttozunu ve vanilya da ekleyip iyice çırpın(krem şanti kıvamında olmalı,süt tozunu ona göre ayarlayın)
Buzdolabında dinlendirin. 🌸
Başka bir tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine şeker serpin.
Pandispanyayı bu yağlı kağıdın üzerine ters kapatın. 🌸
Ilınınca yavaşca yağlı kağıdı üzerinden alın.
Süt ile keki nemlendirip kremayı her yerine yayın ve frambuaz reçelini de kremanın üzerine sürün.
Yavaşca rulo sarıp tercihen buzdolabında bir gece dinlendirin.
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın✔️✔️
0 yorum:
Yorum Gönder