4yufka
🌺1su bardağı sıvıyağ
🌺1 yemek kaşığı tepeleme un
🌺1yemek kaşığı sirke
İÇ HARCI
Ben kıymalı patatesli bir iç hazırladım siz peynirli,patatesli vs.kullanabilirsiniz..
- Sıvıyağ,sirke ve unu bir kapta karıştırın.
- Yufkanın birini tezgaha serip heryerini fırça yardımıyla sostan sürüp ikinci yufkayı üzerine serin ve tekrar sıvıyağlı karışımdan fırça ile heryerine sürün(unu dibe çökeceği için karıştırarak sürün)
- 12yada 16 parçaya kesip içine harcını koyup rulo olacak şekilde sarın ve buzdolabında dinlendirin.
- Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
- Servis yapacağınız zaman üzerine sosundan yada yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 190*fırında pişirin
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder