MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
4 yumurta
5 kahve fincanı un
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 pk. kabartma tozu
tuz
İÇ HARCI
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük kutu pınar beyaz
kornişon turşu
közlenmiş kırmızı biber
mısır
salam
dereotu
karabiber
tuz
YAPILIŞI
- Ispanağı teflon tavada yumuşayana kadar pişirip blendardan geçirin.
- Ymurta sarısı,ıspanak,sıvıyağı çırpın.Un,tuz,kabartmatozu ekleyip karıştırın.
- Yumurtanın beyazlarını az tuz ile kar haline gelene dek mikserleyin.
- Ispanaklı karışımı akların içine döküp akları söndürmeden güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- Önceden ısınmış 160*fırında pişirin.
- İç malzemeleri de bir kasede karıştırın.
- Pişen keki eşit büyüklükte küçük dikdörtgenler kesip arasına iç harç sürüp üzerine diğer keki kapatın.
- Üzerlerine de yoğurtlu harçtan sürüp hepsini aynı şekilde hazırlayın.1-2saat dinlendirip servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder