25 Mart 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Mart 25, 2014 No comments





MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
4 yumurta
5 kahve fincanı un
6 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 pk. kabartma tozu
tuz
İÇ HARCI 
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 küçük kutu pınar beyaz
kornişon turşu
közlenmiş kırmızı biber
mısır
salam 
dereotu
karabiber
tuz

YAPILIŞI
  • Ispanağı teflon tavada yumuşayana kadar pişirip blendardan geçirin.
  • Ymurta sarısı,ıspanak,sıvıyağı çırpın.Un,tuz,kabartmatozu ekleyip karıştırın. 
  • Yumurtanın beyazlarını az tuz ile kar haline gelene dek mikserleyin.
  • Ispanaklı karışımı akların içine döküp akları söndürmeden güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin. 
  • İç malzemeleri de bir kasede karıştırın. 
  • Pişen keki eşit büyüklükte küçük dikdörtgenler kesip arasına iç harç sürüp üzerine diğer keki kapatın.
  • Üzerlerine de yoğurtlu harçtan sürüp hepsini aynı şekilde hazırlayın.1-2saat dinlendirip servis yapın


Categories: , ,

0 yorum: