9 Şubat 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Şubat 09, 2012 No comments

MALZEMELER
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı (silme)salça
tereyağ
1lt.su
1adet tavuk bulyon

TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
yarım su bardağı süt

YAPILIŞI
  • Tencereye 1 yemek kaşığı kadar tereyağ ve çok az sıvıyağ koyup unu ekleyelim ve kısık ateşte karıştıralım salçayı da ilave edip 1 dk.kısık ateşte kavurup suyunu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dk.kaynamaya bırakalım
  •  Yumurta sarısı ve sütü bir kasede karıştıralım.
  • Çorbanın altını kapatıp terbiyesini karıştıra karıştıra ilave edelim.
Categories:

0 yorum: