9 Şubat 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Şubat 09, 2012 No comments
tuğba mutfakta

MALZEMELER
1 kg yufka

İÇİ İÇİN 
1,5 su bardağı yeşil mercimek 
100 gr kadar kıyma 
1 büyük soğan
karabiber 
1tatlı kaşığı salça

 SIVI MALZEMESİ
1su bardağı sıvıyağ
2yumurta
1 su bardağı süt
1çay bardağı su
2yemek kaşığı yoğurt

YAPILIŞI
  • Bir tencerede ayıklayıp yıkadığımız yeşil mercimeği 10 -15dk kısık ateşte haşlıyoruz ve süzüyoruz.
  • Genişçe bir tavada sıvıyağ ile beraber ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz ve kıymayı da koyup kavurmaya devam ediyoruz.Bir tatlı kaşığı salça ekleyip yeşil mercimeği karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.
  • Derin bir kapta sıvı malzemeyi karıştırıyoruz.
  • Yufkayı tezgaha açıp sıvı malzemeden her yerine sürüp üzerine ikinci yufkayı seriyoruz ve sıvı malzemeden sürüp 8'e bölüyoruz.İç harçtan koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.Diğer yufkalarıda aynı işlem ile sarıyoruz.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine artan sostan sürüyoruz ve önceden ısıtılmış 190* fırında pişiriyoruz.
Categories:

0 yorum: