MALZEMELER
KEKİ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi
ŞERBETİ
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
KREMASI
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta(az tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı şeker
50 gr margarin
krem şanti
ARA KAT
400 gr kuru incir
1 çay bardağı ceviz
YAPILIŞI
- Kek için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpın ve margarin ile yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısınmış 170*fırında pişirin.
- Şerbeti:Küçük bir tencerede şekeri eritin ve karamel kokusu çıkınca suyunu ilave edin şeker eriyene dek kısık ateşte kaynatın..
- Kreması:Krema malzemelerini krem şanti hariç tel çırpıcıyla karıştırın ve ocakta karıştırarak pişirim.
- Krem şantiyi ister toz olarak istersenizde üzerinde yazılan şekilde süt ile çırpıp kremaya ekleyin ve beraber çırpın.
- Minik doğranmış kuru incirleri şerbete ekleyip 1 dk.kadar kaynatın ve kevgirle incirleri bir tabağa alın.
- Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca ılınan şerbeti kekin üzerine gezdirin.
- Kuru incir ve öğütülmüş cevizi kekin üzerine yayın.
- Kuru incirlerin üzerine kremasını da yayın ve buzdolabında dinlendirin..
- NOT:Servis yapacağınız zaman çikolata rendesi veya pasta süsü süsleyebilirsiniz..
0 yorum:
Yorum Gönder