27 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 27, 2012 No comments
MALZEMELER

KEKİ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağından 2 parmak fazla un
1 pk.kabartma tozu
vanilya
limon kabuğu rendesi

ŞERBETİ
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su

KREMASI
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta(az tepeleme)
2 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 su bardağı şeker
50 gr margarin
krem şanti

ARA KAT
400 gr kuru incir
1 çay bardağı ceviz

kremalı ve şerbetli
YAPILIŞI
  • Kek için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip çırpın ve margarin ile yağlanmış tepsiye dökün.Önceden ısınmış 170*fırında pişirin.
  • Şerbeti:Küçük bir tencerede şekeri eritin ve karamel kokusu çıkınca suyunu ilave edin şeker eriyene dek kısık ateşte kaynatın..
  • Kreması:Krema malzemelerini krem şanti hariç tel çırpıcıyla karıştırın ve ocakta karıştırarak pişirim.
  • Krem şantiyi ister toz olarak istersenizde üzerinde yazılan şekilde süt ile çırpıp kremaya ekleyin ve beraber çırpın.
  • Minik doğranmış kuru incirleri şerbete ekleyip 1 dk.kadar kaynatın ve kevgirle incirleri bir tabağa alın.
  • Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca ılınan şerbeti kekin üzerine gezdirin.
  • Kuru incir ve öğütülmüş cevizi kekin üzerine yayın.
  • Kuru incirlerin üzerine kremasını da yayın ve buzdolabında dinlendirin..
  • NOT:Servis yapacağınız zaman çikolata rendesi veya pasta süsü süsleyebilirsiniz..
Categories: ,

0 yorum: