Bana da aynı pastayı yapmak düştü:)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4 yumurta(oda ısısı)
4 kahve fincanı tozşeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincan sıvıyağ
1 kahve fincanı süt
1pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay kaşığı ucuyla gıda boyası(isteğe bağlı)
İÇ KREMASI
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1 pk.milka beyaz sütlü çikolata
50 gr margarin
vanilya
İÇİNE
muz
KEKİ ISLATMAK İÇİN
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
1-2 tatlı kaşığı toz şeker yada reçel
ÜST KREMASI
1 Pk. krema
2 pk.milka beyaz sütlü çikolata
50 gr margarin
YAPILIŞI
- Pandispanyası için:Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvıyağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
- Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyip ekleyin.
- Gıda boyasını da ekleyip mikserle çırpın.
- Margarin ile yağlanmış kelepçeli kalıp yada yuvarlak tepsiye az un serpin ve malzemeyi içine dökün.
- Önceden ısınmış 160* fırında pişirin.
- İç kreması için:Süt,un,toz şekeri muhallebi gibi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin..
- Ocağın altını kapattıktan sonra margarin ve beyaz çikolatayı,vanilyayı ekleyin ve karıştırın..
- Sıcaklığı çıkınca mikserleyin..
- Üst kreması için:Kremayı küçük bir tencereye alın ve az ısıtıp ocağın altının kapatın.
- Bir kasede margarin ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritip kremanın içine katın.
- Buzdolabının derin dondurucu kısmında 1-2 saat kadar bekletin.Soğuyunca mikserle katılaşana dek çırpın.
- Ilınan pandispanyayı kalıbından çıkarıp ortadan 2'ye bölün.
- Sütün yarısıyla pandispanyayı ıslatın ve düz bir tabağına alın.
- Arasına iç kremayı dökün ve üzerine muz dilimleyin.
- Diğer pandispanya katını da kalan sütle ıslatıp üzerine kapatın.
- Üst kremayı pastanın heryerine sıvayın ve dilediğiniz gibi süsleyin..
Categories: Pastalar
4 yorum:
tuğbacım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Tadıda cok güzel herkese tavsiye ederim.
Ayşegülcüm teşekkürler ;)
ellerine sağlık nefis olmuş bayıldımm :))
Çok teşekkür ederim Hande hanım:))
Yorum Gönder