Önceleri kremalı olarak yapıyordum fakat böyle daha sağlıklı olduğu için bu aralar böyle.Kremalı tavuk tarifime de buradan bakabilirsiniz :)
MALZEMELER
5OO gr kuzu eti
2 tane kırmızı biber
10-15 tane mantar
1-2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu
sıvıyağ
YAPILIŞI
- Geniş bir teflon yada seramik tavayı iyice ısıtın. 🍴
- Tavaya az sıvıyağ koyun. 🍴
- ince doğranmış mantarı harlı ateşte tavayı sürekli sallayarak kavurun ve ince doğranmış kırmızı biberi ekleyip tavayı sallayarak pişirmeye devam edin
- kuzu etini de serçe parmak kalınlığında kesip biberlere ekleyin 🍴
- Et pişene dek harlı ateşte pişirin 2 diş sarımsağı rendeleyip ilave edin.
- uz,karabiber,kekik ilave edin
- 1-2 yemek kaşığı soya sosu da ekleyip ocağın altını kapatın
- NOT:Et kavrulmuş fakat çiğ kalmışsa çok az sıcak su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte et istediğiniz yumuşaklığa gelene dek pişirin :)
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder