26 Mayıs 2014 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mayıs 26, 2014 No comments


MALZEMELER
4 yufka 
150 gr tereyağ yada margarin

İÇİ İÇİN
beyaz peynir

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu

YAPILIŞI
  • Tereyağını eritin.Yufkayı düz bir zemine serip heryerine fırça ile tereyağ sürün ve diğer yufkayı üzerine koyup tereyağ ile yağlayın.
  • Yufkayı 12 ye daha küçük olsun isterseniz 16 ya bölün.
  • İçlerine beyaz peynir koyup sarın.
  • Geniş bir tencereye soğuk su koyup börekleri içine atın..
  • 10 dk. bekletip yufkaya zarar vermeden suyunu sıkıp yağlanmış fırın tepsisine dizin..
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve önceden ısınmış 190* fırında pişirin..
Categories: ,

0 yorum: