MALZEMELER
4 yufka
150 gr tereyağ yada margarin
İÇİ İÇİN
beyaz peynir
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
YAPILIŞI
- Tereyağını eritin.Yufkayı düz bir zemine serip heryerine fırça ile tereyağ sürün ve diğer yufkayı üzerine koyup tereyağ ile yağlayın.
- Yufkayı 12 ye daha küçük olsun isterseniz 16 ya bölün.
- İçlerine beyaz peynir koyup sarın.
- Geniş bir tencereye soğuk su koyup börekleri içine atın..
- 10 dk. bekletip yufkaya zarar vermeden suyunu sıkıp yağlanmış fırın tepsisine dizin..
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve önceden ısınmış 190* fırında pişirin..
0 yorum:
Yorum Gönder