MALZEMELER
1kg ıspanak
1 tane kuru soğan
1/2çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pulbiber
tuz
4 yumurta
kaşar peyniri
BEŞAMEL SOS
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
YAPILIŞI
- Ispanakları yıkayıp süzelim.Geniş bir tavayı ısıtıp sıvıyağ ilave edip piyazlık doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.Ispanakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.Tuz ve baharatlarını ekleyip suyunu çekip kavrulunca ocağın altını kapatalım.
- 4 yumurtayı ıspanakların üzerine kıralım kaşar peyniri rendesiyle birlikte karıştırarak fırın tepsisine yayalım.(tepsi seçiminde ıspanakların çok kalın olmamasına dikkat edin.ince daha lezzetli oluyor.)
- Beşamel sosu isterseniz unu margarin ile kavurarak yapın isterseniz margarin ve kaşar peyniri hariç malzemeyi ocakta muhallellebi kıvamına gelinceye kadar pişirin en son margarini ekleyip ocağın altını kapatın..
- Hazırladığımız beşamel sosu ıspanakların üzerine döküp bol kaşar peyniri rendesi ile birlikte önceden ısınmış 190*fırında üzeri kızarana dek pişirin..
Categories: Ara sıcak
0 yorum:
Yorum Gönder