13 Mart 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Mart 13, 2012 No comments
tuğba mutfakta

MALZEMELER
4 yumurta(oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı fanta
1 su bardağı sıvıyağ
3su bardağı un(elenmiş)
1 pk.kabartma tozu
vanilya

ÇİKOLATA SOSU
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
bitter çikolata
2 çorba kaşığı margarin

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice mikserleyelim.Fanta ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip az çırpıp margarin ile yağlanmış ve un serpilmiş ortası delik kek kalıbına dökelim ve düz bir zeminde 1-2 kez çevirelim(her yerine eşit karışım gelsin)
  • Önceden ısınmış 170* fırında pişirelim.(İlk 20-25 dk fırın kapağını açmayın ki kek sönmesin)
  • ÇİKOLATA SOSU:Soğuk sütü tencereye koyun.Üzerine nişasta,kakoyu koyup karıştırın.Ocağın altını yakıp çırpma teliyle karıştırın.Kaynayınca şekeri ilave edin.Bir taşım kaynayınca ocağın atını kapatıp margarini  ve bitter çikolatayı ilave edin.
  • Kek pişince enlemesine ortadan ikiye kesin ve çikolata sosundan kekin arasına sürün.Kekin diğer yarısını üzerine kapatın az sütle ıslatın ve kalan çilolata sosunu kekin üzerine sıvayın.
  • Üzerine hindistan cevizi serpin..
  • NOT:Fotoğraftaki kekte dapne marka hazır çikolata sosu var.


Categories:

0 yorum: