13 Mart 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Mart 13, 2012 No comments

MALZEMELER
3-4 tane patates
marul
taze nane
taze reyhan
1 küçük havuç
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı sumak
karabiber
1,5-2 limon
sıvıyağ
tuz
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI
  • Patatesleri kabuklarıyla beraber haşlayın ve soğuyunca küp küp doğrayın.
  • Patateslerin üzerine sıvıyağ,limon,nar ekşisi,tuz,sumak,karabiberi ekleyip ezmeden karıştırın.
  • Yıkayıp süzdürdüğümüz yeşillikleri ince ince doğrayın ve patateslere ekleyin.
  • Havuçu ince tarafından rendeleyin,kuru soğanı da minik minik doğrayıp hepsini ezmeden karıştırın.


Categories:

0 yorum: