Karnıbaharı daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanızbu tarifimi denemenizi tavsiye ederim..
MALZEMELER
1 küçük karnıbahar
kıyma
1 tane kurusoğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
1 çimdik kekik
sıvıyağ
BEŞAMEL SOSU İÇİN
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
tuz
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
- Karnıbaharı küçük parçalara ayırın.
- Bir tavaya az sıvıyağ koyup 1 diş sarımsak rendesiyle biraz çevirip karnıbaharı tuz,kırmızı tozbiber,kekik koyup kapağını kapatın,Çatalla pişip pişmediğine bakın ve fırın kabına alın.
- Başka bir tavada soğanı pembeleşene dek kavurduktan sonra kıymayı ekleyin.
- Kıyma kavrulunca salçayı da ekleyin,tuz,karabiber ve çok az su ekleyip piştikten sonra karnıbaharın üzerine dökün..
- Bir tencerede beşamel sos malzemelerini pişirip kıymalı harcın üzerine yayın.
- Üzerine kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190-200* fırında kaşarlar kızarana dek pişirin..
Categories: Ana yemek
1 yorum:
Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim :)Benden de sevgiler
Yorum Gönder