27 Ocak 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Ocak 27, 2012 No comments
slaata

MALZEMELER
1 su bardağı arpa şehriye
1 küçük kutu mısır
5-6 adet kornişon turşu
1 küçük havuç
8-9 dal maydanoz
1 çorba kasesi yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1diş sarımsak
tarım çay kaşığı pulbiber
1 çimdik karabiber
tuz

YAPILIŞI


  • Arpa şehriyeleri kaynayan suya atıp biraz sıvıyağ ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra suyunu süzüp üzerine soğuk su koyup 2-3 dk.suda bekletiyoruz ve suyunu süzüyoruz.Süzdüğümüz arpa şehriyeleri karıştırma kabına alıyoruz.
  • Karıştırma kabına ince ince doğradığımız maydonozları ve rendenin ince tarafından rendelediğimiz havuçları ekliyoruz.Mısırın suyunu süzüp ilave ediyoruz.Kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekliyoruz.
  • Kasedeki yoğurdun içine mayonezi,sarımsağı,ve baharatları ekleyip çatalla çırpıp arpa şehriyelerin üzerine döküp karıştırıyoruz..
Categories:

0 yorum: