MALZEMELER
2-3 parça çorbalık tavuk
1 çay bardağı tel şehriye
TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon
YAPILIŞI
- Yıkadığımız tavuk kemiklerini tencereye koyup kısık ateşte kavuruyoruz ve üzerine 1 lt kadar su koyuyoruz tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Tavuk etleri pişince tavuk kemiklerini bir tabağa alıyoruz.Tavuk kemiklerinin üzerinde ki etleri bir tabağa ayırıyoruz.
- Kaynayan tavuk suyuna şehriyeleri ekliyoruz.Orta harlı ateşte pişiriyoruz.Ayırdığımız tavuk etlerini de içine ekliyoruz.
- Bir kasede yumurta sarısını çırpıp limonu ekliyoruz.
- Şehriyeler pişince ocağın altını kapatıyoruz.
- Kasedeki yumurta ve limonun üzerine bir kepçe çorba suyundan ekliyoruz ve tencereye karıştırarak ilave ediyoruz..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder