27 Ocak 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Ocak 27, 2012 No comments

MALZEMELER
2-3 parça çorbalık tavuk 
1 çay bardağı tel şehriye


TERBİYESİ İÇİN
1yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon

YAPILIŞI
  • Yıkadığımız tavuk kemiklerini tencereye koyup kısık ateşte kavuruyoruz ve üzerine 1 lt kadar su koyuyoruz tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Tavuk etleri pişince tavuk kemiklerini bir tabağa alıyoruz.Tavuk kemiklerinin üzerinde ki etleri bir tabağa ayırıyoruz.
  • Kaynayan tavuk suyuna şehriyeleri ekliyoruz.Orta harlı ateşte pişiriyoruz.Ayırdığımız tavuk etlerini de içine ekliyoruz.
  • Bir kasede yumurta sarısını çırpıp limonu ekliyoruz.
  • Şehriyeler pişince ocağın altını kapatıyoruz.
  • Kasedeki yumurta ve limonun üzerine bir kepçe çorba suyundan ekliyoruz ve tencereye karıştırarak ilave ediyoruz..
Categories:

0 yorum: