MALZEMELER
1/2 kg bamya
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1-2 tane domates
1/2 tavuk göğsü
karabiber
tuz
sıvıyağ
tereyağ
1/2 çay bardağı sirke
1-2 dilim limon
YAPILIŞI
- Bamyaların başlarını kurşun kalem ucu gibi soyun.
- Çorba tenceresine su koyun ve kaynatın.Sirkeyi ekleyin ve bamyaları azar azar içine atın 35-40 saniye orta ateşte kaynatıp kevgire alın ve suyunu süzün..
- Tavuk göğsünü küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Geniş bir tencerede etleri sıvıyağ ve tereyağda 2-3 dk kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin.
- Pembeleşince salçayı ekleyin 1 dk.kadar kavurun.
- Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp ilave edin 1-2 dk.domatesleri pişirin.
- 1,5-2çay bardağı su ekleyin.Kaynayınca bamyaları,1-2 küçük dilim limonu,tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte pişmeye bırakın
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder