14 Temmuz 2012 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Temmuz 14, 2012 No comments


MALZEMELER
1/2 kg bamya
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1-2 tane domates
1/2 tavuk göğsü
karabiber
tuz
sıvıyağ
tereyağ
1/2 çay bardağı sirke
1-2 dilim limon



YAPILIŞI
  • Bamyaların başlarını kurşun kalem ucu gibi soyun.
  • Çorba tenceresine su koyun ve kaynatın.Sirkeyi ekleyin ve bamyaları azar azar içine atın 35-40 saniye orta ateşte kaynatıp kevgire alın ve suyunu süzün..
  • Tavuk göğsünü küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir tencerede etleri sıvıyağ ve tereyağda 2-3 dk kavurun,küp doğranmış soğanları ilave edin.
  • Pembeleşince salçayı ekleyin 1 dk.kadar kavurun.
  • Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp ilave edin 1-2 dk.domatesleri pişirin.
  • 1,5-2çay bardağı su ekleyin.Kaynayınca bamyaları,1-2 küçük dilim limonu,tuz ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakın
Categories:

0 yorum: