Ahududu bir diğer ismiyle frambuaz reçeli çok güzel oluyor..Eşim pazardan 2 kase almış.Bende 1 kasesinden ahududu şurubu diğerinden de reçel yaptım.Plastik dikdörtgen kasede satıldığı için ölçüsünü ahududu kasesiyle hesapladım ve öyle yazıyorum..Bu ölçüyle kaç kavanoz mu çıkıyor '1' :))
MALZEMELER
1 kase ahududu
1 kase tozşeker
çay kaşığının ucuyla limon tuzu
YAPILIŞI
- Ahududuları temizleyip bir tencereye koyun.Üzerine şekeri koyun ve kapağını kapatıp 2-3 saat şeker eriyip sulanana dek bir kenarda bekletin.
- Daha sonra ocağa alıp 15 dk.kadar orta ateşte kaynatın,köpüğünü alın ve kapatmaya yakın limon tuzunu katın..
- Ocağın altını kapatın ve kavanoza koyun..
Categories: Reçeller
2 yorum:
ellerine sağlık canım...hımm hımm kahvaltıda ekmeği bana bana ye:)))
Teşekkürler..
Aynen banıp banıp yiyorum ama küçük bi dilimi:))
Yorum Gönder