Keki için
2yumurta
1su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt(klasik uzun bardak)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1pk vanilya
Yarım pk kabartma tozu KREMASI İÇİN
2,5su bardağı süt
1su bardağından 2parmak eksik şeker
6yemek kaşığı irmik
1su bardağı hindistan cevizi
1yemek kaşığı tereyağ
1pk vanilya
KEKİ ISLATMAK İÇİN
Süt
ÜZERİ İÇİN
2pk bitter yada sütlü çikolata
Yarım su bardağı kadar süt ➖Yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplara ayırın. ➖Aklarını kar haline getirin.
➖ Sarılarını tozşeker ile iyice mikserleyin.
➖Süt ve sıvıyağı ekleyin.
➖Un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kısa süre mikserleyin
➖En son yumurta aklarını ekleyip spatula ile alttan üste doğru yavaşca karıştırın ve margarin ile yağlanmış tart kalıbına yada kelepçeli kalıba karışımı döküp önceden ısınmış 160*fırında pişirin. ➖Muhallebi için
Süt,şeker ve irmiği karıştırarak pişirin.
➖Ocağın altını kapatıp biraz sıcaklığının çıkmasını sağlayın ve hindistan ceviziyle vanilyayı ekleyip mikserleyin.
➖Pişen kekin her yerini sütle nemlendirin ve kremayı üzerine yayın.
➖Küçük bir tencerede sütü ılıtın(kaynatmayın)ve ocağın altını kapatın.
➖Çikolataları içine kırıp eriyene kadar karıştırın(eğer çok Koyu kıvamlı olursa az ılık süt ekleyin)
➖Sosuda soğuyan muhallebinin üzerine döküp bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Categories: Pastalar, sütlü tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder