İlk şeker hamurlu pasta denemem :)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4Yumurta
4 kahve fincanı şeker
4kahve fincanı un
1 kahve f. sıvıyağ
1kahve f. süt
kabartma tozu,vanilya
KREMASI
3 Su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
kremşanti
1 sb süt
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN
beyaz şeker hamuru
YAPILIŞI
- Pandispanyasını hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.sıvıyağ ve sütüde ekliyoruz.Elenmiş Un,kabartma tozu.vanilyayı da katıp çırpıyoruz.Margarinle yağlayıp un serptiğimiz çok geniş olmayan bir tepsiye karışımı döküyoruz.Önceden 10 dk.kadar ısıttığımız 170*fırında pişiriyoruz.
- Kreması için de süt,un ve şekeri tel çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Bir su bardağı süt ile kremşantiyi çırpıyoruz.Soğuyan muhallebiyi mikserle 1-2dk.çırpıyoruz.Kremşantiden pandispanyanın üstünü sıvamak için az ayırıyoruz ve kalanını muhallebiye ekleyip düşük devirde çırpıyoruz.
- . Soğuyan pandispanyayı tepsiden çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.Şekerli sütle pandispanyanın alt kısmını nemlendiriyoruz.Hazırlamış olduğumuz kremayı pandispanyanın alt kısmına döküyoruz.üzerlerine çikolata parçaları serpiştiriyoruz.Ve üstüne diğer keki kapatıyoruz.
- Ayırmış olduğumuz kremşantiyle pandispanyayı sıvıyoruz.Şeker hamurunu tezgaha nişasta serpip merdane yardımıyla pastanın üstünü kaplayacak şekilde ince açıyoruz.Ve pastayı şeker hamuruyla kaplıyoruz.
- Ben kalan şeker hamurlarından küçük güller yapıp balla orta kısma yapıştırdım ve dekoratif şekerlerle süsledim(onlarıda balla yapıştırdım)
Categories: Pastalar
0 yorum:
Yorum Gönder