21 Aralık 2011 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Aralık 21, 2011 No comments
  Helvaya değişik bir lezzet katmak için içine kuru meyve koydum ,çok güzel ve leziz oldu..Değişik lezzetler denemeyi seviyorsanız mutlaka denemelisiniz :)
MALZEMELER
  • 2Su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı süt veya su
  • 1/2 kahve fincanı çam fıstığı
  • 1 kahve fincanı kuru meyve
  • 3/4 paket margarin
 YAPILIŞI

  • Margarini ve çam fıstıklarını tencereye koyup biraz kavuralım.
  • Çam fıstıkları renk alınca,irmiği ilave edip orta kuvvetteki ateşte kavuralım.
  • İrmiklerin rengi hafif koyulaşınca,kaynattığımız sütü ilave edip bir kere daha karıştıralım.
  • Karıştırarak sütü çektirip en son  kuru meyveleri de ekleyip ocaktan alalım ve demlemeye bırakalım.

0 yorum: