11 Temmuz 2014 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Temmuz 11, 2014 No comments
Nefis bir zeytinyağlı tarifi ;
enginar

YAPILIŞI
  • Geniş bir tencereye biraz zeytinyağı koyun ve minik küp doğranmış 1 tane kuru soğanı ekleyin
  • Biraz kavurup bezelyeleri ekleyin 
  • 1tatlı kaşığı kadar un koyun çeyrek limonu da sıkın (ne kadar ekşi olsun isterseniz ayarlayın) limonla ovulmuş enginarları kapalı şekilde yerleştirin
  • Tuzunu da ekleyip enginarların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup bir kere yavaşca karıştırıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın 
  • Pişen enginarları tabağa alıp içlerine bezelyeleri paylaştırın 
  • Üzerine közlenmiş kırmızıbiber paylaştırıp azıcıkta suyundan gezdirin 
  • Dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın 

0 yorum: