MALZEMELER
1 kg mantar
1orta boy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tereyağ
kekik
karabiber
tuz
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletiyoruz ve süzüyoruz.Daha sonra küp küp doğruyoruz.
- Tencereyi ısıtıp küp doğranmış soğanları ve sarımsakları tereyağ da kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip 1-2 dk daha kavurduktan sonra mantarları da ekleyip karıştırıyoruz ve kekik ve tuzunu ekleyip sıcak su koyuyoruz.(1-2 su bardağı)
- Mantarlar pişince güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip önceden ısınmış 190* fırında kaşarlar eriyip üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder