MALZEMELER
300 gr kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağ
KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
damla sakızı(isteğe bağlı)
ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
dondurma
çilek(isteğe bağlı)
YAPILIŞI
- Kadayıfları tezgahın üzerinde lif lif ayırın.
- Eritilmiş tereyağını üzerine döküp iyice harmanlayın.
- Kreması için:Tencerede soğuk süt,un,nişasta,pirinç unu,damla sakızı,şeker,yumurta sarısını çırparak pişirin.
- Krema soğuduktan sonra 2-3 dk.mikserleyebilirsiniz..
- Krema soğuduktan sonra kadayıftan bir tutam koparıp elinizle diderek çay fincanının içine yerleştirin.
- Kuş yuvası gibi olan kadayıfın içine bir kaşık krema koyup kenarlarından sarkan kadayıflarla üzerini kapatıp yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin..
- Bütün kadayıflara aynı işlemi uygulayın.
- Önceden ısınmış 180*fırında kızartın.
- Şerbeti için:Su ve şekeri tencerede bir taşım kaynatın.
- Fırında çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
- Tatlı tamamen soğuduktan sonra üzerlerine birer top dondurma ve isteğe bağlı çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın..
Categories: sütlü tatlılar, TATLILAR
4 yorum:
iki sevdiğim bir arada:))
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
Teşekkür ederim:))
ellerine sağlık görüntü muhteşem...
deneyeceğim...
Teşekkür ederim..Şimdiden afiyet olsun ozaman:)
Yorum Gönder