26 Temmuz 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Temmuz 26, 2012 4 comments
Ne zamandır Oktay ustanın "Dondurmalı kadayıf topları" tarifini denemek istiyordum dün yaptım çok da beğendik..İşte;
muhallebili
MALZEMELER
300 gr kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağ

KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1yumurta sarısı
damla sakızı(isteğe bağlı)

ŞERBETİ İÇİN
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN
dondurma
çilek(isteğe bağlı)



YAPILIŞI
  • Kadayıfları tezgahın üzerinde lif lif ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını üzerine döküp iyice harmanlayın.
  • Kreması için:Tencerede soğuk süt,un,nişasta,pirinç unu,damla sakızı,şeker,yumurta sarısını çırparak pişirin.
  • Krema soğuduktan sonra 2-3 dk.mikserleyebilirsiniz..
  • Krema soğuduktan sonra kadayıftan bir tutam koparıp elinizle diderek çay fincanının içine yerleştirin.
  • Kuş yuvası gibi olan kadayıfın içine bir kaşık krema koyup kenarlarından sarkan kadayıflarla üzerini kapatıp yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin..
  • Bütün kadayıflara aynı işlemi uygulayın.
  • Önceden ısınmış 180*fırında kızartın.
  • Şerbeti için:Su ve şekeri tencerede bir taşım kaynatın.
  • Fırında çıkan kadayıfların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerlerine gezdirin.
  • Tatlı tamamen soğuduktan sonra üzerlerine birer top dondurma ve isteğe bağlı çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın..

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

iki sevdiğim bir arada:))
ellerine sağlık çok güzel görünüyor

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim:))

Fincan Teyze dedi ki...

ellerine sağlık görüntü muhteşem...
deneyeceğim...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim..Şimdiden afiyet olsun ozaman:)