Dumanı üstünde lezzetli bir tarif..
MALZEMELER
1-2 tane ortaboy soğan
kuru fasülye
1-2yemek kaşığı salça
sıvıyağ
tereyağ
2-3 tane kurutulmuş domates(isteğe bağlı)
çay kaşığı ucuyla karbonat
ÜZERİNE
pastırma
sıvıyağ
YAPILIŞI
- Fasülyeleri geceden suda bekletin,ertesi günü suda haşlayıp suyunu süzün..
- Güveç tenceresinde küp doğranmış soğanları sıvıyağda ve tereyağda pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı ekleyip 1 dk.kadar kavurun,kuru fasülyeleri,tuzunu ve ikiye kesilmiş kurutulmuş domatesleri ekleyin.
- Sıcak su ve karbonatı ekleyip güveç tenceresinin ağzını ilk önce uçları kıvrılmış yağlı kağıt ve onun da üzerine alüminyum folyo ile kapatıp kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra bir tavada sıvıyağda pastırmaları çevirin ve kuru fasülyenin üzerine dökün..
Categories: Ana yemek
4 yorum:
kuru fasulyeyi çok severim ama pastırmalı olursa bayıla bayıla yerim..ellerine sağlık tuğbacım nefis görünüyor..
Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Kesinlikle öyle pastırma ayrı bir lezzet veriyor..:)
Teşekkür ederim..
Teşekkür ederim Elif hanım:)
Sevgiler..
Yorum Gönder