19 Şubat 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 19, 2013 No comments
Nefis bir bulgur pilavı tarifi,mantarda çok yakıştı doğrusu..

MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
10-15 tane kültür mantarı
1 tane kuru soğan
sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz

YAPILIŞI

  • Bulgurları isteğe bağlı soğuk suda diğer malzemeler pişene dek bekletin.
  • Mantarları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürün ve küp küp doğrayın.
  • Teflon yada seramik bir tencereyi ısıtın.İçine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup yağ kızınca mantarları ekleyin ve karıştırarak az pembeleşene dek kavurun.Suyunu salarsa çektirin.
  • Kuru soğanı küp doğrayıp az pembeleşen mantarlara ekleyin tereyağ da ilave edip soğanlar da pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kısık ateşte kavurmaya devam edin..
  • Suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyin,tuz ve karabiberini ayarladıktan sonra,bulgurların üzerine çıkacak kadar normal su ekleyin.
  • Kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
  • Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..


Categories:

0 yorum: