Nefis bir bulgur pilavı tarifi,mantarda çok yakıştı doğrusu..
MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
10-15 tane kültür mantarı
1 tane kuru soğan
sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz
YAPILIŞI
- Bulgurları isteğe bağlı soğuk suda diğer malzemeler pişene dek bekletin.
- Mantarları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürün ve küp küp doğrayın.
- Teflon yada seramik bir tencereyi ısıtın.İçine 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyup yağ kızınca mantarları ekleyin ve karıştırarak az pembeleşene dek kavurun.Suyunu salarsa çektirin.
- Kuru soğanı küp doğrayıp az pembeleşen mantarlara ekleyin tereyağ da ilave edip soğanlar da pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana dek kısık ateşte kavurmaya devam edin..
- Suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyin,tuz ve karabiberini ayarladıktan sonra,bulgurların üzerine çıkacak kadar normal su ekleyin.
- Kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
- Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın..
Categories: Pilavlar
0 yorum:
Yorum Gönder