- ➖1-2 yemek kaşığı domates salçası
- ➖1-2 yemek kaşığı acı biber salçası
- ➖maydanoz
- ➖1-2yaprak maru(isteğe bağlı)
- ➖1 tane orta boy kuru soğan
- ➖1-2 tane taze soğan
- ➖1tatlı kaşığı kimyon
- ➖1-2 tane limon
- ➖3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
- ➖karabiber ➖tuz
- ➖Zeytinyağ
- ➖Az sıvıyağ
- YAPILIŞI
- Karıştırma kabına kısırlık bulgur,salça,kimyon,karabiber ve tuz koyup kaynar su ilave edin(bulgurun az üzerine çıkacak kadar) ve karıştırın.Kapağını kapatıp 4-5 dk.dinlendirin.Dinlenen bulguru yoğurun(ufalaya ufalaya)
- Zeytinyağ ve az sıvıyağ,limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.
- En son ince kıyılmış kuru soğan,maydonoz ve taze soğan yapraklarını ilave edip karıştırın..
7 Ocak 2015 Çarşamba
Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Ocak 07, 2015
No comments
Tadına doyulmaz,salataların baştacı..
2su bardağı kısırlık bulgur
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder