- 4-5 tane patatesi kabuklarıyla haşlayın.Bir kaba alıp ezin.
- İçine kaşar peyniri rendesi ve 50 gr kadar tereyağ koyun.İnce kıyılmış dereotu,tuz,karabiber koyup karıştırın.
- İster çanak şeklinde isterseniz kelepçeli kalıbın dibini az sıvıyağ ile yağlayıp yayın.
- Bir tavada minik küpler şeklinde doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin
- Kıyma pembeleşince domates salçası ve biraz tereyağ ekleyip salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve az sıcak su,tuz, ve bir çimdik kekik koyup karışımı patateslerin üzerine yayın
- Sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün.
- Kızdırılmış tereyağlı kırmızı toz biber gezdirip servis yapın
7 Ocak 2015 Çarşamba
Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Ocak 07, 2015
No comments
Akşam ne yemek yapsam diye fikir ararken💡@cicekekmek in sayfasında @akisinabirakgitsin in tarifiyle yaptığı patates mantısını gördüm😍ve çok hoşuma gitti, küçük değişikle hemen denedim👍 Lezzetine bayıldık👏 Ben kelepçeli kalıpta yaptım çanak şekli için @akisinabirakgitsin ve @cicekekmeksayfasına bakabilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder