- BEĞENDİSİ
2tane tophane patlıcanı yada 4 tane kemer patlıcan
2 yemek kaşığı un
1/2 kutu krema(isteğe bağlı)
süt
tuz
kaşar peyniri rendesi
750 gr kuzu kuşbaşı
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
tuz
1 çimdik kekik
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Etleri ısınmış tencereye koyun,harlı ateşte pişirmeye başlayın,Su salarsa süzdürüp harlı ateşte sıvıyağ ve tereyağda kavurun..Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavurun. - Salçayı ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun..
İçine az sıcak su ve sirkeyi ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.(Suyu az gelirse sıcak su ekleyin)
Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
Beğendisi için:Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
Kabuklarını soyup küçük küçük kıyın.
Geniş bir tavada sıvıyağ ve az tereyağ da unu az çevirin ve içine patlıcanları ekleyin.
Sütü yavaşça ekleyin,bir elinizle sürekli karıştırın ve kıvamını bulana dek yaklaşık 2 su bardağı kadar sütü ekleyin.
Kıvamı sulu olmamalı.
İçine kremayı da katıp karıştırın.Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine kaşar peyniri rendeleyin.
Servis yapacağınız tabağa önce beğendiyi üzerine de et soteden koyup servis yapın..
Yada geniş bir fırın tepsisinin altına patlıcan beğendiyi yayıp üzerine et soteyi koyup masada servis yapın..
Not:Fırın kabında servis yapacaksanız 5-10 dk fırınlayabilirsiniz.Lezzetine lezzet katacaktır.
Bu ölçü kalabalık misafirlere uygundur.Yarım ölçü yapabilirsiniz
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder