- Tavuk butunu tuzlu suyla haşlayın ve tavuk etini bir tabağa didikleyin.
- ➖2tane yufkanın ilk önce bir tanesini gelişi güzel yırtıp kare borcama yada o boyuttaki bir tepsiyebir kat döşeyip tavuk eti heryerine serpiştirin.
- Üzerine tekrar yufka serip tekrar tavuk eti serpiştirin.
- ➖Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp ara katlarına tavuk eti yerleştirdikten sonra üst kısmını yufka ile kapatıp sıvıyağ sürün, önceden ısınmış 190*fırında üzeri pembeşeleşene dek pişirin.
➖Fırını kapatın - ➖Dışarıda bekleyen ılık tavuk suyundan 3-4kepçe yufkanın üzerine döküp fırının içine koyun ve 5-10 dk bekletip çıkarın.(Eğer çok kuru kalırsa az tavuk suyu daha gezidirin)
- ➖Kare kesip servis tabağına alın.
➖Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kızdırılmış tereyağlı kırmızıtozbiber gezdirip servis yapın
7 Ocak 2015 Çarşamba
Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Ocak 07, 2015
No comments
Sizlere çok pratik bir şekilde hazırlayacağınız nefis bir tarif veriyorum👍
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder