- Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletip ince halkalar şeklinde yada minik küpler şeklinde doğrayıp bol yağda kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın
- Kuşbaşı dana etini ısınmış bir tavaya alıp harlı ateşte kavurmaya başlayın.
- Suyunu salarsa süzün ve içine kuyruk yağı yada tereyağ ve sıvıyağ ekleyip pembeleşene dek kavurun.
- Yemeklik doğradığınız kurusoğan ve 2-3diş sarımsakları da ekleyip kavurup domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana dek kısık ateşte kavurduktan sonra üzerine az çıkacak kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin.(pişmezse sıcak su ekleyin)
- Tuz,karabiber,kekik koyup karıştırın.
- Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirip üzerine etli karışımı yayıp önceden ısınmış 180*fırında10-15dk pişirin.Üzerlerine sıkma torbasıyla patates püresi sıkıp 5dk daha fırınlayıp sıcak servis yapın..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder