- 1pk tavuk etini haşlayın(ben Bim'in ızgara tava etini kullandım,siz but kullanabilirsiniz).
- Tavuğun suyunu pilavı yapacağınız tencereye alıp kaynayınca üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pilavlık bulguru ekleyip tuz koyup kapağını kapatıp pişirin.
- Not:Ben pilavın suyunu ölçmeden yapıyorum,siz ilk kez yapacaksanız tavuk suyunu az koyup, pilavın pişip pişmediğine göre az gelirse azar azar tavuk suyu ekleyip de yapabilirsiniz)
- Pişen pilavı demlenmeye bırakın
- Tavuk etlerini didikleyip büyük bir kasenin dibine koyup üzerine bulgur pilavı koyup bir tabağa ters çevirin.
- Üzerine karabiber serpin.. Bir tavada tereyağlı kırmızı tozbiberi kızdırıp üzerine gezdirin..
1 Aralık 2014 Pazartesi
Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Aralık 01, 2014
2 comments
Bulgur pilavını bir de böyle deneyin.Akşam yemeği davetleriniz için çok lezzetli bir alternatif :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Imm çok lezzetli görünüyor gece gece bunu görmemeliydim:)) ellerinize sağlık :)
Bence denemelisiniz lezzeti harika ;)Çok teşekkür ederim <3
Yorum Gönder