- 3-4tane orta boy patatesi kabuklarıyla haşlayın.
- Soğuyunca kabuklarını soyup ezin.
- Soğuyunca içine 1tane yumurta kırın ve toparlaması için 1-2 kaşık un ekleyip yoğurun.
- Tuz ve az karabiber koyup içine bir küçük kase kaşar peynir rendesiyle biraz daha yoğurun ve şekil verin..
- Patates kroketleri buzdolabında biraz dinlendirip şekil verin..
- Sırasıyla un,çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın bol yağda kızartıp servis tabağına alın.
- Sıcak servis yapın..
1 Aralık 2014 Pazartesi
Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Aralık 01, 2014
No comments
Patatesin en lezzetli halinden biri...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder