6 yumurta
1su bardağından 2parmak eksik şeker(klasik uzun bardak)
2küçük pk kakao(50gr)
KREMASI
1kutu krema
1pk krem şanti yada kaymak tadında kremşanti
2yemek kaşığı bal
3-4damla limon suyu
YAPILIŞI ➖
- Yumurtanın akları(iğne ucu kadar bile yumurta sarısı karışmamalı) ve sarıları(derin cam kasede) ayrı kaplara alın..
- Yumurtanın aklarını iyice kar haline getirin.
- Bir tencereye su koyup kaynatın ve cam kasedeki yumurta sarılarını benmari usulü tencerenin üzerine oturtun ➖
- Ocağın altını kısın.. ➖
- Şekeri de ekleyip 7-8dk mikserleyin..
- Ocaktan alıp akların olduğu kaba,yumurta sarılarını ve kakaoyu da ekleyin,mikserin düşük ayarında yada spatulayla karıştırın.
- Büyük dikdörtgen borcam yada o boyuttaki tepsiye yağlı kağıt serin ve karışımı tepsiye yayın..
- Önceden ısınmış 150*fırında pişirin.(20 dk kadar,fırından fırına farklılık gösterebilir)
- Ilınınca başka bir yağlı kağıda pudra şekeri serpip tepsiyi yağlı kağıda ters çevirin
- Soğuyunca yavaşca yağlı kağıdı üzerinden sıyırın(zor ayrılıyorsa fırçayla kağıda su sürün ve biraz bekleyip öyle çıkarın)
- Bir kapta krema ve krem şantiyi iyice mikserleyin.
- Çok koyu olursa az süt ekleyin.
- Bal ve limonu ekleyin.(tadı azgelirse pudra şekeri ekleyin)
- Kremayı kekin üzerine yayın ve rulo sarın.
- Bir gece buzdolabında dinlendirin..
- Üzerine kakao eleyip çikolata rendesiyle servis yapın..
0 yorum:
Yorum Gönder